• Deň Zeme

          • 22. 04. 2024

            Tento dôležitý  deň pre našu planétu si pripomíname už od roku 1970. Niekedy je náročné  uvedomiť si skutočnosť, že   my  všetci sme súčasťou prírody, a pri tom  ju sami deň čo deň znečisťujeme a niekedy bezhlavo nakupujeme a produkujeme odpad, ktorý zahlcuje našu planétu a zabíja rastliny aj živočíchy. Celý týždeň sme preto deťom pripomínali dôležitosť prírody a prírodného prostredia. Pevne veríme, že chrániť prírodu bude pre našich žiakov každodennou súčasťou aj ich budúcich rokov.

          • Zápis prvákov

          • 17. 4. 2024

            17. apríl 2024 bol pre našu školu veľkým dňom – áno milí priatelia – v stredu sa v našej škole konal Slávnostný zápis detí do 1. ročníka Základnej školy. Všetky deti prežívali dni pred zápisom s veľkým vzrušením, nevšedným očakávaním a s neobyčajnou hrdosťou. V deň zápisu preukázali svoje schopnosti, snahu, a zato ich pani učiteľky aj patrične odmenili darčekom k zápisu. Vyzerá to tak, že v triede budú mať "hlavné slovo" dievčatá:).

            Všetkým rodičom a deťom blahoželáme k úspešnému zápisu detí do našej školy. Sme veľmi radi, že si rodičia vybrali našu školu - Základnú školu Mníchova Lehota 85 - za školu ich detí. Ďakujeme Vám vážení rodičia za prejavenú dôveru, ďakujeme Vám za uznanie, ďakujeme Vám za slová chvály, ktoré na adresu našej školy zazneli.  Sme presvedčení, že rozhodnutie rodičov zapísať deti do našej školy budú vždy pokladať za šťastný krok, ktorý pre svoje deti v živote urobili.

            Tešíme sa v septembri na našich budúcich prvákov.

          • Škola v prírode CHATA TRUBÁRKA

          • 8. 4. - 12. 4. 2024

            Hneď po Veľkonočných sviatkoch sme zorganizovali školu v prírode. Počasie ako na objednávku, pekné prostredie, čisté ubytovanie a dobrá strava, skvelý animátorský program.....Chata Trubárka. Skvelý týždeň plný zábavy. 

          • Oznam pre rodičov budúcich prváčikov

          • Milí rodičia! 

            Srdečne Vás pozývame zapísať Vaše dieťa do našej školy ZŠ Mníchova Lehota 85. Zápis sa bude konať dňa 17. apríla od 13.00 hod. do 17.00 hodiny na poschodí v triedach. Žiadame rodičov, aby pravdivo vyplnili elektronickú prihlášku. Zvyšné papiere vypíšete priamo na mieste v triede, kým dieťa bude s p. učiteľkou v triede.

            Tešíme sa na Vás! 

          • 27. 03. 2024

          • Preveselé sviatky jari,

            slnko v každej jednej tvári.

            Bystré nohy, svižný korbáč,

            šunku, chlebík ba aj koláč.

            Trošku kriku, šťastia moc,

            želáme Vám krásnu Veľkú noc.

             

            Veľkonočné prázdniny začínajú štvrtkom 28. marca 2024 a trvajú do utorka 2. apríla 2024. V stredu 3. apríla 2024 riadne nastupujú do školy. 

          • 22. 03. 2024

          • Deň otvorených dverí

            V piatok boli dvere našej školy otvorené komukoľvek, kto má záujem o štúdium na našej škole. Sme radi, že aj tento rok sme mohli zodpovedať na zvedavé otázky rodičov. Pevne veríme, že návšteva u nás v škole pomohla pri rozhodovaní, kam zapísať svoje dieťa do prvého ročníka povinnej školskej dochádzky. 

          • Deň vody

          • 22. 03. 2024

            Aj v tomto školskom roku sme si pripomenuli významný deň v kalendári - Deň vody. Voda má pre všetky organizmy nesmierny význam.  Je nenahraditeľnou zložkou pitného režimu a najdôležitejšou súčasťou potravinového reťazca. Voda je kolískou života na našej planéte, bez nej by život nemohol existovať. S  vodou sa stretávame od svojho narodenia až do posledného dňa svojho života.

            Hneď od rána sa žiaci celej školy stretli na školskom chodbe, kde bol nástup a informácia o tomto dni. Žiaci si spolu zaspievali pesničku o vode, spoločne tvorili a vymýšľali rôzne slová, ktoré sa spájajú s vodou, v zložení z každého ročníka súťažili, odpovedali a učili sa hravou formou o dôležitosti vody.  Samozrejme nesmel chýbať vodný bar, kopec bublííííín z bublifukov a rôzne súťaže spojené s vodou. 

             

          • Darovanie 2%

          • Vážení rodičia a priatelia školy, 

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon č. 595/2003 Z. z. O daniach z príjmov Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše občianske združenie Rodičovské združenie ZŠ Mníchova Lehota. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Samotné tlačivo - vyhlásenie, poučenie a aj text bude daný ( vytlačený, aby ste ho nemuseli tlačiť Vy ) Vašim deťom hneď v pondelok 12.  02. 2024. Za ochotu a spoluprácu ĎAKUJEME! 

            Finančné prostriedky budú použité na:

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
              • skvalitnenie vybavenia školy
          • Deň pre bezpečnejší internet - “Šírme digitálne dobro”

          • ​​​​​​​06. 02. - 08. 02. 2024​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            Aj v našej škole sme si pripomenuli,  že využívanie internetu, sociálnych sietí a rôznych stránok, má aj svoje nástrahy. Žiaci 1. až 4. ročníka si vypočuli zaujímavé informácie ohľadne NETIKETY a používania internetu, či doma alebo v škole. Preto buďme ostražití nielen my dospelí, ale hlavne nezabúdajme, že dať dieťaťu telefón alebo tablet,  počítač...má aj svoje nežiadúce úskalia v podobe nástrah...Nikdy totiž neviete, čo všetko a hlavne kto všetko sa skrýva na opačnej strane....siete. 

          • Školský karneval

          • 31. 01. 2024

            Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a KARNEVALOM. Nebolo tomu inak ani u nás v škole. Práve v deň odovzdávania polročných výpisov sa mohli naši žiaci zabaviť v maskách, ukázať svoju kreativitu pri príprave masiek. Deťom sme popriali príjemnú zábavu. Bolo vidieť, že máme tvorivých žiakov a  rodičov. Súčasťou karnevalu boli aj súťaže o najkrajšie masky, nechýbalo  občerstvenie a pitný režim.

            Všetci prežili jedno čarovné popoludnie plné radosti obohatené o krásne zážitky.

          • Prerušenie vyučovania

          • 24. 01. 2024

            So súhlasom zriaďovateľa a RÚVZ v Trenčíne oznamuje vedenie ZŠ Mníchova Lehota 85 rodičom, že vo štvrtok a piatok - 25. 01. - 26. 01. 2024, bude z dôvodu zvýšenej chorobnosti detí a ped. zamestnancov, prerušené vyučovanie aj činnosť ŠKD.  Riadne vyučovanie bude pokračovať v pondelok 29. 01. 2024. 

          • Vianočné prázdniny

          • 21. 12. 2023

            Vážení rodičia, štvrtok 21. 12. 2023 je posledným dňom školského vyučovania v kalendárnom roku 2023. Vyučovanie opäť začne 8. januára 2024 po vianočných prázdninách. Deťom želáme krásne prázdniny a Vám pohodu a oddych počas Vianoc. 

          • Mikuláš v škole

          • 5. 12. 2023

            Našu školu aj tento rok navštívil Mikuláš so svojími pomocníkmi - anjelom a čertíkom. Deti si pre takúto vzácnu návštevu pripravili aj vystúpenie v podobe tančekov, básničiek, pesničiek a scénky. Za "celoročné poslúchanie" a krásne vystúpenie si vyslúžili od Mikuláška aj sladkú odmenu. 

          • Hvezdáreň Malé Bielice

          • 27. 11. 2023

            V pondelok žiaci tretieho a štvrtého ročníka navštívili hvezdáreň v Bieliciach v rámci predmetu prírodoveda. Dozvedeli sa veľa zaujímavostí, vďaka ktorým si utvrdili poznatky a vedomosti o "vesmírnom" učive. 

          • Návšteva - babičky a deduškovia v našej škole

          • 16. 11. 2023

            Symbolika jesene je tradične spojená so seniormi a úctu k starším si pripomíname už takmer 3 desaťročia. Úcta k starším.... Čo tento pojem vlastne znamená? Stačí starším ľuďom slušne pozdraviť, byť k nim úctiví.... Iste áno. Ale okrem toho vieme aj konkrétne pomôcť, keď vidíme starenku s ťažkým nákupom, či nastúpiť dedka do autobusu, kde mu môžeme uvoľniť miesto. Možno máte osamelého suseda, ktorý sa nemá s kým porozprávať. Skúste ho navštíviť alebo len tak osloviť na ulici a spýtať sa ako sa má. My sme si vo štvrtok 16. novembra uctili naše babičky a deduškov krásnym programom, ktoré pripravili šikovné deti a ich pani učiteľky. Takáto milá návšteva svoje vnúčatá odmenila veľkým potleskom za príjemné chvíle a milé darčeky.

          • Naj svetlonos

          • S jeseňou sa spájajú rôzne obyčaje, povesti, legendy, zvyky i pranostiky.

            Jednou z legiend je aj tá o svetlonosovi, ktorého si zvykneme vydlabávať a vyrezávať z tekvičiek, tí pohodlnejší si kúpia umelého.

            Podľa starých slovenských legiend bol svetlonos nadľudská bytosť. Zvádzal po zotmení svetielkom ľudí z cesty do lesov, húštin a močarísk. Tí naši školskí boli ale tento rok naozaj úžasní. Nielen roztomilí, záhadní, sympatickí, ale aj rozprávkoví. Preto sme tento rok odmenili našich žiakov nielen sladkosťou, ale aj malou drobnosťou, čo poteší. Ďakujeme za skvelú účasť v tejto školskej aktivitke. 

          • Deň jablka 2023

          • Aj tento rok sme si pripomenuli v škole Deň jablka...... Jablko. Sladké, šťavnaté, červené … Ako ľudová múdrosť hovorí: Každý deň jablko, od lekára ďaleko …Viete o tom, že aj jablko má svoj medzinárodný deň? Tým je každoročne 21.október. Aj naši žiaci sa dozvedeli o dôležitosti jabĺk pre naše zdravie a o ich prospešnosti pre naše trávenie. Spoznali, že máme viacero odrôd jabĺk, ktoré sa navzájom líšia vôňou a chuťou. Získali tak nielen nové informácie, ale sa aj zabavili, ochutnali jablká a šťavy od hlavného sponzora FRUCTOP Ostratice a vyrobili si rôzne farebné jabĺčka. Skúsme teda jabĺčka zaradiť do nášho jedálnička každý deň a pozitívne účinky sa určite čoskoro dostavia.