• 16.5. 2022

          • Oznam pre rodičov - obedy

            Vážení rodičia! 

            Vzhľadom na plavecký výcvik detí z MŠ, pôjde škola v dňoch : piatok 20.5. 23.5. (sme na výlete ), 24. 5. ,  25. 5. a 26. 5. na obed po šiestej vyučovacej hodine. 

          • 8.5. 2022

          • Milé mamičky! 

            Želáme Vám zo srdiečka krásny Deň matiek a tešíme sa na Vás zajtra - v pondelok 9.5. 2022 o 15.30hod. u nás v škole. 

            Pedagogický zbor a žiaci! :) 

          • Blížiaci sa Deň matiek

          • 29.4. 2022

            Milé maminky! 

            V podelok 9. mája si príďte oddýchnuť a pozrieť si program k nám do ZŠ do telocvične o 15.30 hodine, ktorý Vám s radosťou pripravili Vaše detičky! Z kapacitných dôvodov žiaľ pozývame naozaj len maminky skrz menšie priestory. Tešíme sa na Vás!

          • Deň Zeme

          • 22.4. 2022

            Pri aktívnosti našich žiakov sme všetci radi, že sme stihli spraviť aspoň niekoľko momentiek z dnešného Dňa Zeme...:).....tak tá naša starenka, ubolená, unavená, už toľko-krát sklamaná zo správania nás ľudí, oslavuje dnes svoj "Deň"! Tak sme jej všetci v dnešný deň zaželali všetko len to najlepšie....aby sme ako super gratulanti nezostali len pri slovách, rozhodli sme sa konať. Vytvárali sme si rôzne plagáty, nástenku, odkazy pre našu matičku Zem, trošku si sme pohybovou hrou pripomenuli aj dôležitosť triedenia odpadu, využívania odpadu, skrášlili sme si naše okolie, celý deň sme sa učili rôzne zaujímavosti ohľadne Zeme.  

            Pevne veríme, že aspoň troškou sme prispeli dnes k tomu, aby bola tá naša Zem spokojnejšia, krajšia, čistejšia.....

          • PIZZAAAA :)

          • Sľúbená odmena chutila naozaj všetkým!

            Pridávame zopár foto zo včerajšieho dňa. Žiaci dostali ako odmenu viacero druhov pízz za zbieranie a čistenie blízkej Kyselky. Chutila úžasne! Ďakujeme pánovi starostovi J. Kováčovi za takéto veľmi chutné prekvapenie a aj p. Haškovej z Corleone !

          • Veselú Veľkú noc!

          • Milí rodičia, milí naši žiaci! 

            Dovoľte, aby som Vám v mene celého nášho kolektívu zaželala krásne Veľkonočné sviatky, žiakom pohodové prázdniny! Vidíme sa v stredu 20. apríla 2022!

          • Krásny deň na Kyselke

          • 13.4. 2022

            Dnes sme sa s blížiacim Dňom Zeme vybrali ku Kyselke, aby sme vyčistili prostredie od prípadného odpadu a aj prírodu od nadbytočných kameňov. Slniečko nám prialo. Žiakom, pani učiteľkám a aj pani asistentke patrí vďaka. Nezabúdame ani na pánov z obecného úradu...ďakujeme....

            V stredu po Veľkej noci bude na čakať sľúbená odmena....PIZZAAA!

          • STREDA 13.4. 2022

          • Akcia v prírode

            Vážený rodičia! 

            S blížiacim sa Dňom Zeme sme sa rozhodli, že zajtra - v stredu 13.4. 2022 sa budeme učiť iby prvé dve vyučovacie hodiny. Po druhej vyučovacej hodine pôjdeme smerom ku Kyselke vyzbierať odpad a kamienky pri ovocných stromčekoch. Prosíme preto rodičov, aby žiaci prišli do školy športovo oblečení, vhodne obutí, a mali taktiež nejaké rukavice. Obed bude zabezpečý v Mš okolo 12.45 hod.  Za odmenu žiaci po Veľkonočných sviatkoch dostanú pizzu, dve, tri do každej triedy :). 

            V prípade nepriaznivého zlého počasia prebieha klasicky vyučovanie podľa rozvrhu. 

            Ďakujeme!

          • Angličtina

          • 5.4. 2022

            Vážení rodičia! 

            Po dohode s pánom C. Smithom, sa vyučovanie angličtiny rozvrhlo nasledovne: 

            Vyučovanie začína už tento piatok 8.4. 2022

            prváci a druháci, ktorí sa nahlásili budú mať angličtinu vo štvrtáckej triede o 13.00-13.45 max 14.00

            tretiaci a štvrtáci, ktorí sa nahlásili budú mať angličtinu vo štvrtáckej triede hneď po prvej skupine od 14.00 do 15.30hod. 

            Dospelí by mohli mať angličtinu hneď po tejto skupine od nejakej 15.45 do max 17.00hod. Tí sa majú s pánom dohodnúť pre istotu ešte osobne alebo telefonicky. 

             

          • Beseda so spisovateľkou Margitou Ivaničkovou

          • 25. 3. 2022

            Vážení rodičia! 

            V stredu 30. marca budeme mať v rámci vyučovania a marca -  mesiaca kníh, besedu so spisovateľkou Margitou Ivaničkovou - autorkou kníh  : Kamienka a Viťúz, S tromi psami za pätami, Fotosyndcéra a iné. Beseda sa bude konať v knižnici o 10.30 hodine. Už sa veľmi tešíme! 

          • Angličtina - platená

          • 25. 3. 2022

            Vážení rodičia! 

            Kto má záujem o platenú angličtinu s pánom C. Smithom a chcel by sa dozvedieť viac, prosím kontaktujte pani Martinu Vavrušovú - t.č. 0905 440 776.

            Ďakujeme!

          • OZNAM!

          • Angličtina stretnutie zo 14.3. 

            Vážení rodičia! 

            Základná škola vyzistila na prosbu pána C. Smitha záujem o výučbu angličtiny! Pán si s Vami ako rodičmi a deťmi dohodol stretnutie, na ktoré žiaľ neprišiel a nedal ani vedieť.  Za to, že pán neprišiel na stretnutie s Vami nenesie dôsledok Základná škola!!!!!! Žiadame Vás, aby ste nekomentovali, kto ako čo dohodol. Škola ani riaditeľka ani ostatní ped. zamestnanci nemôžu za správanie a konanie dospelého človeka! Ďakujeme! 

          • 22. 3. 2022

          • Deň vody

            Dnešný deň - Deň vody ubehol naozaj rýchlo ako voda!  Skvele sme sa zabavili, vyriešili rôzne zaujímavé aktivity spojené s vodou, vypili sme vo vodnom bare litre a litre vody a citronády, rozniesli zopár informačných letákov o dôležitosti pitného režimu, návštevníkom školy sme poukazovali priestory školy, jednotlivé triedy a dokonca aj samotný vyučovací proces! Príjemné sme spojili s užitočným....Ďakujeme dievčatám a pánovi farárovi za čapovanie nápojov!

          • Náučný koncert bol skvelý!

          • Zopár slov o koncerte

            Koncert bol zameraný na prezentáciu ľudových hudobných nástrojov v postupnom vývoji. Začali sme  od najjednoduchších píšťaliek, po ktorých sa presunuli cez fujaru, až po gajdy a husle. Na nástrojoch nám  zahrali osobitne, či spoločne, v ľudových piesňach z rôznych kútov Slovenska. Pri tónoch koncovky zazneli starosvetské trávnice z Terchovej, fujara a píšťala nás preniesli  na Podpolianske lazy, gajdy a husle zasa predviedli tanečné piesne, ktoré boli súčasťou ľudových zábav pred viac ako sto rokmi. Deťom jednoducho a zrozumiteľne vysvetlili, ako sa daný nástroj vyrábal a pri akých príležitostiach hrával. Celý výklad bol podaný hravou formou, pri ktorej deti jednoduchými otázkami zapájali do deja, čím udržiavali ich pozornosť. Prostredníctvom tejto interakcie si deti odniesli viac nových poznatkov, ale aj skvelých zážitkov. Okrem vzájomnej komunikácie sme si s nimi tiež zaspievali, zahrali a naučili sa tancovať pravý zbojnícky odzemok. Za toto všetko ďakujeme Matejovi a Dominike! 

            A samozrejme aj naším dvom žiačkam Evke a Hanke za krásnu ukážku ľudovej hudby!

          • Zápis prvákov a Deň otvorených dverí

          • Informácie :

            Vážení rodičia! 

            V priebehu mesiaca apríl sa uskutoční zápis detí do 1. ročníka základných škôl pre školský rok 2022/2023 vo všetkých základných školách.  Preto  pozývame rodičov budúcich prváčikov, ale aj rodičov našich žiakov na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 22. marca 2022 od 7.45 do 12.10 a po návrate z obeda do 16.00 hod v ŠKD. Rodičia si môžu prezrieť priestory školy, jednotlivé triedy, ale aj aktivity na vyučovacích hodinách a v školskom klube. 

            V našej ZŠ bude zápis budúcich prváčikov prebiehať dňa 4. apríla 2022 od 13.30 do 16.00 hod. K zápisu sa rodič dostaví spolu s dieťaťom, potrebné je doniesť si občiansky preukaz a rodný list dieťaťa (poprípade kópiu). Pred zápisom je ale nutné, aby rodičia vyplnili elektronickú prihlášku (nájdete ju na našej stránke v pravej časti obrazovky) a podali ju najneskôr do 31.marca 2022.  

            Tešíme sa na Vás! 

                                                                  

             

          • Hudobný koncert

          • Hudobný koncert v našej škole

            Vážení rodičia! 

            Dňa 17.3. 2022 - štvrtok, sa v našej škole v telocvični uskotoční výchovný hudobný koncert - ukážka ľudových nástrojov, piesní, tancov a ľudových krojoch. Akcia prebehne o 10.30 hod. v rámci vyučovania. Cena za žiaka je 2 eurá. Prosíme rodičov, aby sumu za koncert žiaci zaplatili najneskôr do 16. 3. 2022. Ďakujeme! 

          • 4. 3. 2022

          • Oceanárium a zážitky z neho

            Žralok, ktorý navodil atmosféru rozbitého skla, stará korytnačka, dve stratené rybky, podmorská stroskotaná ľoď, ale aj nebezpečenstvo ropných tankerov, príliv a odliv, nádych a výcdych mora :)...spev obrovských veľrýb, toto všetko sme pozorovali v utorok 1. marca. Krásny zážitok z premietania mali nielen deti, ale aj dospelí.