• 2 %

          • 15. 02. 2023

            Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Milí rodičia! Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! 

            A práve preto by sme vás chceli poprosiť, keďže to robíme pre žiakov, prispejte svoje 2% dane práve našej škole – aby sme sa mohli rozvíjať ďalej a ponúkať novšie a novšie pomôcky a priestory. 

            Deti dostali domov už vytlačené tlačivá aj s textom a poučením. Stačí už len prečítať si a vyplniť.

            VOPRED ĎAKUJEME ! 

          • EXPERIMENT

          • 12. 02. 2023

             

            Žiaci tretieho a štvrtého ročníka sa dnes zúčastnili rannej "vychádzky" do blízkeho okolia školy. Aj nás zaujíma téma vzduch, počasie a meteo hlásenia počúvame v podstate  aj v správach. Teraz sme si ale vypočuli takéto informácie od ochotnej maminy našej žiačky, od pani P. Baďurovej Renčovej.  Odinštalovalovali sme v okolí školy merače zachytávajúce škodlivé plyny a v období od polovice januára až po dnešný deň drobná skúmavka zachytávala znečistenie. Denne sa mal sledovať  a zapisovať priebeh počasia, ktoré významne vplýva na kvalitu ovzdušia. Po skoro mesačnom meraní budú merače odoslané do laboratória, a po ich vyhodnotení budú žiaci informovaní o stave ovzdušia a možných zdrojoch jeho znečistenia.Nakoľko sú deti obzvlášť citlivé na účinky znečistenia v ovzduší, keďže sú ich pľúca ešte v štádiu vývoja, preto problematiku znečisťovania neberieme na ľahkú váhu. Ešte raz ďakujeme za skvelú aktiviu v rámci enviro výchovy!

          • Kŕmenie vtáčikov :)

          • 8. 2. 2023

            V zimných mesiacoch nezabúdame na potravu pre vtáčikov. Vlastnoručne vyrobené "mňamky" v ŠKD si deti rozvešali v okolí školy. Už len počkáme, ako si vtáčikovia pochutnajú! 

          • Deň pre bezpečnejší internet

          • 8. 2. 2023

            Dnes sme si so  žiakmi spravili aktivitu pri príležitosti Dňa pre bezpečnejší internet. Prezentáciou, náučnými videami a otovrenou diskusiou sme rozobrali najčastejšie chyby, ktoré robia žiaci pri používaní sociálnych sietí, osobných profilov a pri hraní počítačových hier. 

          • Všetkovedko - vyhlásenie víťazov

          • 2. 2. 2023

            Dnes sme vyhlásili aj výsledky matematickej súťaže Všetkovedko. Najlepší boli ocenení drobnými cenami :). Gratulujeme! Teší nás, že úspešne reprezentujete našu školu! 

          • Hviezdoslavov Kubín

          • 2. 2. 2023

            Tento rok sme opäť zorganizovali v priestoroch našej školy školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín  -  umelecký prednes poézie a prózy. Celkovo sa ho zúčastnilo 12 najlepších recitátorov z jednotlivých tried. Porota vybrala tých najlepších. Výsledky sú nasledovné : 

            Poézia  : 

            1. miesto - Timea Molnárová

            2. miesto - Matej Országh

            3. miesto - Laura Veselá 

             

            Próza : 

            1. miesto - Hanka Červeňanová 

            2. miesto - Monika Maníková 

            3. miesto - Matias Trnavský 

          • KARNEVAL

          • 31. 1. 2023

            Včera sme sa skvele zabavili na školskom karnevale. Jedna maska krajšia ako druhá, žiaci vytancovaní, každý si odniesol nejakú cenu z karnevalu, sladkosť, chutnú maškrtu. Tento rok boli najviac v kurze čarodejníci, zvieratká, vojaci a samozrejme aj rozprávkové bytosti. 

          • PLANETÁRIUM

          • 19. 1. 2023

            Včera sme sa vďaka prenosnému planetáriu ocitli na chvíľu vo vesmíre....odštartovali sme raketu a smelo sme sa vybrali spoznávať jednotlivé planéty slnečnej sústavy. Všetky "múdrosti" o planétach nám povedal mudrc ukrytý v ecyklopédii o vesmíre. 

          • KARNEVAL

          • 10. 1. 2023

            Milí rodičia! 

            V deň vysvedčenia - 31. januára 2023 - sa bude konať karneval iba pre žiakov ZŠ Mníchova Lehota  po druhej vyučovacej hodine v telocvični školy. Pohostenie pripravuje škola. Chceme ale touto cestou poprosiť rodičov o zakúpenie drobných cien do tomboly. Tie môžete poslať po deťoch alebo priniesť tr. p. učiteľkám. Za ochotu vopred ďakujeme a tešíme sa na skvelú zábavu. 

          • Veselé Vianoce :)

          • Prichádza sviatočný čas,

            na ktorý sa dlho teší každý z nás.  

            Vôňa koláčov vôkol sa rozlieha,

            vianočnej nálade každý z nás podlieha.

            Zabudnime na smútok, zanechajme zvady,

            buďme k sebe milí, dobrí a majme sa radi.

            Prišiel čas Vianočný, zvonček tíško cinká,

            každému sa splní túžba, aspoň malilinká.

            Šťastné a veselé želajme si spolu,

            a potom sadnime k Štedrovečernému stolu.

             

            Kolektív Základnej školy Vám praje  krásne a veselé Vianoce. Nech sú sviatkami lásky, pokoja a oddychu.

            Termín prázdnin je stanovený od piatka 23. 12. 2022. Návrat do škôl bude v pondelok 9. januára 2023. 

          • Vianočný koncert

          • 15. 12. 2022

            Vo štvrtok 15. 12. 2022 našu školu opäť navštívil Matej s Veronikou s ich krásnym vianočným koncertom. Pripomenuli nám všetky tradície, žiaci sa dozvedeli čosi viac o stridžích dňoch, spolu sme si zaspievali vianočné koledy a v tichosti sme sa započúvali do krásnych tónov fujary, huslí a gájd. Ďakujeme za krásne strávený čas! 

          • OZNAM ŠKD

          • 9. 12. 2022

            Vážení rodičia! 

            So súhlasom zriaďovateľa bude prevádzka školského klubu detí v dňoch od 12. 12. 2022 do 16. 12. 2022 skrátená do 15.00 hodiny. Vzhľadom na zvýšenú chorobnosť v celom Trenčiankom kraji chceme požiadať rodičov, aby zvážili pobyt  svojich detí v ŠKD v čo najkratšej možnej miere skrz miešanie kolektívu. Od pondelka by mala byť v prevádzke skúšobne aj jedáleň v MŠ. Akonáhle budeme mať viac informácií aj o stravovaní, dáme Vám vedieť

          • 6. 12. 2022 Návšteva Mikuláša s čertom

          •  

            Buchot, krik ..... otvorili sa dvere na telocvični a do miestnosti vhupol čertisko, ktorý pobehoval hore - dolu a vypytoval sa na to, ako tí naši žiaci poslúchajú. Po krátkej chvíľke úradovania vošiel sv. Mikuláš, ktorý po peknom programe rozdal všetkým žiakom sladkú pozornosť v podobe balíčka. Nezabudol však pripomenúť, že si bude poslúchanie žiakov kontroľovať. Ďakujeme za takúto milú návštevu a tešíme sa opäť o rok!

          • Mikuláš :)

          • Mikuláš je dedko starý,

            vie on robiť veľké čary.

            Nadelí ti radosti,

            čižmu plnú sladkostí.

            Mikuláš je kúzelník,

            darčeky nám vykúzli.

            Ale iba pre takých,

            čo neboli cez rok zlí.

            Príď, Mikuláš, príď aj k nám,

            nemusíš však chodiť sám. Vezmi si aj priateľov,

            privíta Vás celý dom!

            V našom prípade s veľkou radosťou, Miikuláša a jeho pomocníkov, privíta celá naša škola! Už sa veľmi tešíme na utorok 6. 12.  2022 Ťa budeme Mikuláš čakať po druhej vyučovacej hodine. Máme pre Teba tiež darček v podobe pekného programu.

          • Riaditeľské voľno

          • ​​​​​​11. 11. 2022​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            Riaditeľské voľno

            – o z n á m e n i e –

             

            Riaditeľka Základnej školy v Mníchovej Lehote  v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) podľa § 150 ods. 5  a § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach a o organizácii školského roka,  po dohode so zriaďovateľom, poskytuje  z organizačných  dôvodov  riaditeľské voľno  v piatok 18. 11. 2022. So žiakmi sa uvidíme opäť v pondelok 21. 11. 2022. 

          • Program pre babičky a deduškov

          • 3. 11. 2022

            Vo štvrtok 3. novembra sme pre babičky a deduškov prichystali krásny program. Od svojich vnúčat dostali darček v podobe scénok, pesničiek, básničiek a hudobných vystúpení. Samozrejme aj vlastnoručne vyrobení darček.... Spolu sme si pochutnali na domácich koláčikov, jabĺčkovom mušte a teplom čaji. 

          • 25. 10. 2022

          • Vystúpenie - Úcta k starším

            Milí naši starkí! 

            Pri príležitosti mesiaca októbra - mesiaca úcty k starším, si Vás dovoľujeme pozvať na školský program určený pre babičky a deduškov.  Vystúpenie sa uskutoční 3. novembra 2022 o 15.00hod v našej telocvični. Tešíme sa na Vás a veríme, že sa budete u nás dobre cítiť a program určený pre Vás sa Vám bude páčiť. 

          • Tanečné vystúpenie v Soblahove

          • 25. 10. 2022

            Dnes sme sa zúčastnili tanečného vystúpenia pána M. Žilku, jedného z víťazov tanečnej skupiny OLD SCHOOLS BROTHERS, ktorí zvíťazili v Česko-Slovensko má talent. Aktívne sme sa zapojiili, rozhýbali, poriadne na začiatok rozcvičili a naučili sa samozrejme aj tanečné zostavy. Na záver sme si spravili aj zopár fotiek, vypýtali podpis karty a podpisy skončili samozrejme aj na rukách....sme predsa nejaký fanúšikovia TANCA. :)