• Deň jablka 2023

          • Aj tento rok sme si pripomenuli v škole Deň jablka...... Jablko. Sladké, šťavnaté, červené … Ako ľudová múdrosť hovorí: Každý deň jablko, od lekára ďaleko …Viete o tom, že aj jablko má svoj medzinárodný deň? Tým je každoročne 21.október. Aj naši žiaci sa dozvedeli o dôležitosti jabĺk pre naše zdravie a o ich prospešnosti pre naše trávenie. Spoznali, že máme viacero odrôd jabĺk, ktoré sa navzájom líšia vôňou a chuťou. Získali tak nielen nové informácie, ale sa aj zabavili, ochutnali jablká a šťavy od hlavného sponzora FRUCTOP Ostratice a vyrobili si rôzne farebné jabĺčka. Skúsme teda jabĺčka zaradiť do nášho jedálnička každý deň a pozitívne účinky sa určite čoskoro dostavia. 

          • Beseda s prvým slovenským kozmonautom Ivanom Bellom

          • 05. 10. 2023

            Dnes sme zažili neobyčajné stretnutie. Mali sme možnosť stretnúť sa s prvým slovenským kozmonautom - pánom Ivanom Bellom, ktorý v roku 1999 ako 385. človek vyletel do kozmického priestoru. Deti sa pýtali rôzne otázky, dozvedeli sa veľa zaujímavostí a samozrejme na záver nesmela chýbať fotka a podpis karta :)

          • ARAKOVO

          • 29. 09. 2023

            Výchovno-vzdelávací program ARAKOVO - program, kde sa deti dozvedeli, ako dlho žijú papagáje, čo im chutí a čo nie, koľko vážia, ktoré patria medzi najvzácnejšie a najväčšie na svete...aj takto vyzeral piatok v škole :)

          • Deň mlieka na školách

          • 27. 09. 2023

            Aké je mlieko dôležité pre správny rast, vývin a zdravé zuby sme si pripomenuli koncom mesiaca september. Samozrejme, nesmela chýbať chutná ochutnávka nití, mliečnych nápojov, chutných nátierok, za ktorú chcem veľmi pekne poďakovať rodine Maníkovej:)....

          • Európsky deň jazykov

          • 27. 09. 2023

            Najstarší žiaci - štvrtáci , si pripomenuli v septembri Európsky deň jazykov.  Vypočuli si rôzne ukážky hovorenej reči, ale nie slovenskej, oboznámili sa s jazykmi, ktorými sa hovorí v iných štátoch Európy, spoznávali ich vlajky a mnoho iného. Výsledok - každý chce študovať v budúcnosti jazyky:).....

          • EKO DEŇ pre žiakov

          • 12. 09. 2023

            Dnes sme spojili tému ochrany človeka a prírody s témou, či vôbec vieme, čo dýchame....krásny deň plný eko zážitkov pre všetky ročníky pripravila spolu so svojim kolegom pani P. Baďurová, vďaka ktorej žiaci nielen získali nové poznatky ohľadne ovzdušia, ale si aj spravili lapače prachu pomocou papierových tanierikov, zasúťažili si v družstvách a nakoniec boli ešte aj odmenení krásnymi cenami, hlavne praktickými :).  

          • Nový školský rok 2023/2024

          • Oznam pre rodičov 

            Vážení rodičia!

            Dňa 04. septembra 2023 sa po letných prázdninách začne nový školský rok 2023/2024. Slávnostné otvorenie nového školského roka bude o 08,00 hod. v budove Základnej školy.

            V pondelok 04. 09. 2023 - prvý školský deň si žiaci so sebou nemusia nosiť nič iba školskú tašku. Je nutné, aby s prvákom či prváčkou prišiel aspoň jeden zo zákonných zástupcov. V tento deň nie sú žiaci na obed prihlásení a nebude fungovať ani ŠKD, preto po slávnostnom otvorení a základných informáciách od p. učiteliek odchádzajú žiaci na svätú omšu na posvätenie školských tašiek o 09,00 hod. za sprievodu p. učiteliek alebo domov. Po svätej omši si už dieťa vyzdvihne rodič alebo odchádza samotné domov, ak to má napísané od zákonného zástupcu.

            V utorok 05. 09. 2023 – druhý školský deň si už ale prinesú do školy vrecko s prezuvkami, školskú tašku, poprípade aj úbor vo vrecku na hodiny telesnej a športovej výchovy. Odporúčame priniesť si už aj peračník a obaly na zošity, pracovné zošity, jednotlivé učebnice.  Taktiež pitie a desiatu. Žiaci už dostanú organizačné pokyny od triednej p. učiteľky k nasledujúcim dňom v škole.

            Od utorka 05. 09. 2023 do piatka 08. 09. 2023 budú mať prváci iba tri hodiny, druháci, tretiaci a štvrtáci 4 hodiny. Žiaci už dostanú žiacke knižky, rozvrh hodín a zvonenie. Prosíme žiacku knižku podpísať zák. zástupcom a doplniť v nej jednotlivé informácie.  V tieto dni budeme chodiť na obed o 12,15 hod. do Jedálne MŠ. Po obede odchádza dieťa domov ( treba ale napísať do slovníčka súhlas zák. zástupcu, že môže chodiť domov sám/sama ) alebo do ŠKD. Prevádzka ŠKD funguje nasledovne : ráno od 6,30 hod. – 7,30 hodiny a od 11,00 hod. - 16,00 hodiny.

            Od 11. 09. 2023 funguje výchovno-vzdelávací proces v Základnej škole Mníchova Lehota 85 riadne podľa rozvrhu jednotlivých ročníkov. 

            Vzhľadom na to, že sa začne nový školský rok, a žiaci sa po dlhom čase opäť všetci stretnú, je nutné vyplniť vyhlásenie o bezpríznakovosti, ktoré nájdete - štart - žiadosť/vyhlásenie - vyhlásenie o bezpríznakovosti. Rodičia, ktorí by nevedeli tlačivo nájsť, ho môžu vyplniť priamo pred začiatkom slávnostného otvorenia dole vo vestibule ZŠ. 

            Všetkým deťom a ich rodičom prajeme ešte príjemne strávený zvyšok prázdnin!

            Riaditeľstvo Základnej školy Mníchova Lehota 85.

             

          • Ocenení žiaci

          • 28. 08. 2023

            Naši žiaci získali pred koncom školského roka ocenenia z rôznych súťažáí. V anglickej súťaži Englishstar, z Matematického klokana a zo súťaže Maksík. Teší nás úspech jednotlivých ocenených, pevne veríme, že takto úspešne budú reprezentovať školu aj v budúcom školskom roku. 

          • Knižná búdka a nová tabuľa

          • ​Do našej školskej záhrady pribudla nová čitateľská búdka, v ktorej si nielen žiaci, ale aj menší, či väčší milovníci kníh nájdu niečo zaujímavé na čítanie. Taktiež sa dnešným dňom tešíme z novej tabule, ktorá je osadená a bude využívaná na vyučovaní niektorých predmetov v rámci pekného jarného, či jesenného počasia. ​​​​​

          • KOMPARO

          • 14. 06. 2023

            Do testovania KOMPARO sa zapájame z dôvodu objektívneho posúdenia kvality nášho vzdelávacieho procesu. Je málo možností, ako si otestovať žiakov, nikto sa  tomu nevenuje v takej miere a kvalite ako KOMPARO. Zvlášť sme vždy zvedaví na to,  kde sa nachádzame v porovnaní s inými školami, ako využívame vzdelávací potenciál  našich žiakov a kvalitatívny posun žiakov medzi 4. a 6. ročníkom.  U nás teda len vo štvrtom ročníku. Zapojilo sa 11 žiakov, výsledkami patríme medzi prvých 25 percent najúspešnejších škôl v prírodovede a vlastivede. Slovenčinu a matematiku niektorí zvládli lepšie, niektorí priemerne. Česť ale naším žiakom, že mali chuť a odhodlanie si overiť svoje vedomosti. 

          • Beh Soblahov

          • 09. 06. 2023

            Dnes sa naši žiaci zúčastnili jubilejného 50. ročníka Behu Soblahov, kde mali možnosť štartovať žiaci od prvého ročníka až po deviaty ročník vo vekových skupinách zajace, líšky, vlci, gazely a gepardy. Náš žiak - prvák Simon Fabo vyhral 2. miesto v behu na 400 metrov. Gratulujeme! Žiak Marek Laco sa síce neumiestnil, ale v dnešný deň bola konkurencia naozaj veľká. Prajeme veľa športových úspechov aj do budúcna. 

          • Triedime v triede

          • 05. 06. 2023

            V pondelok sme zažili jednu z ďalších vydarených akcií TRIEDIME V TRIEDE - pre našich žiakov. Do školy k nám zavítali mladí šikovní ľudia, ktorí hravou formou vysvetlili všetkým žiakom, ako správne a jednoducho triediť odpad doma aj v škole. Tí najšikovnejší si doniesli domov aj zaujímavé ceny. 

          • Deň Detí

          • 01. 06. 2023

            Dnešný Deň detí sme strávili spoločne v triede , ale aj vonku....k lepšej nálade nám pomohli hasiči a žiaci zo strednej školy, ktorí sú odhodlaní toto remeslo v budúcnosti vykonávať. Naši žiaci si vyskúšali samotné obleky, výstroj, nárade, preverili svoju kondíciu a aj presnosť. Na vlastné oči videli zásah hasičov v budove školy. Krásny deň ukončili sviežou spŕškou vody. :) Eštš raz ďakujeme! 

          • Divadlo O Červenej čiapočke a hlúpom vlkovi

          • 31. 05. 2023

            Divadlo Dogma Trenčín

            Šibalská červená čiapočka, hlúpy vlk a zaľúbený poľovník rozohrávajú expresívnym herectvom, prekvapivou dejovou linkou a pútavým výtvarným spracovaním diálogy o hlade, láske a vytúženom autiaku.

            Autorský prepis známej rozprávky o Červenej čiapočke je hra plná vizuálnych efektov a dynamického príbehu podfarbeného tanečnou hudbou, na ktorú sa deti aj dospelí zvyknú veľmi dobre zabávať.

            Scenár a réža: Tomáš HudcovičHrajú: Kamil Bystrický, Martina Kedrová alt. Ivan Kubica, Tomáš Plánka

            Produkcia: Kolomaž /združenie pre súčasné umenie/

            Ďakujeme za krásne predstavenie!

          • Návšteva u pána starostu - Vlastiveda 3. ročník

          • 26. 05. 2023

            Vlastiveda a naša obec...v rámci hodín vlastivedy si tretiaci dohodli návštevu na obecnom úrade s pánom starostom Mgr. Jozefom Kováčom. Diskutovalo sa naozaj o všeličom, o zmrzline, o cukrárni, o ihrisku, či lekárni, ale aj o prerábaní školy a úprave exteriéru školy....Ďakujeme za možnosť prísť a aj za možnosť vyskúšať si hlásenie z obecného úradu. 

          • 21. 05. 2023

          • Prvé sväté prijímanie 

            Vďaka pánovi farárovi P. Valaskému, mali žiaci tretieho ročníka včera svoj veľký deň. Krásna slávnosť, na ktorú sa poctivo tretiaci pripravovali, sa začala o 09,00 hodine v kostole v Mníchovej Lehote. Veríme, že tretiaci budú aj naďalej rásť v duchu kresťanských hodnôt a správať sa v živote vždy tak, aby sa za svoje činy a skutky nemuseli hanbiť. K slávnosti mali vybavené aj pekné slnečné počasie. :) ....

          • 14. 05. Deň matiek

          • Druhá májová nedeľa je už tradične spojená  s Dňom matiek. Tento rok sme sa spoločne stretli v KD, kde sme si pre naše mamičky, babičky a krstné mamy pripravili krásne básničky, pesničky, scénky, či tančeky, aby sme týmto dôležitým osôbkám v našom živote spríjemnili deň. Samozrejme, nezabudli sme ani na milé darčeky, ktorými sme mamičky obdarovali. 

            Srdečná vďaka všetkým mamám....

          • Ďaľší úspech

          • 11. 05. 2023

            Teší nás úspech našich žiakov a aj to, že sa stále s chuťou zapájame do súťaží rôzneho charakteru. Veľa úspechov aj v ďalľších súťažiach. 

          • JUMPING KIDS v škole

          • 11. 05. 2023

            Dnes sme v rámci zvyšovania pohybu privítali v škole fitnes trénerku, ktorá deti rozhýbala na trámpolínach a riadne. Ani sme netušili, že máme také talenty v skákaní. Tešíme sa na ďalľšiu návštevu a ďakujeme za chutnú odmenu za športovanie - chutné jabĺčka:).