• 4. 3. 2022

          • Vyhlásenie výsledkov Všetkovedko

            V piatok sme ocenili žiakov, ktorí sa zapojili do súťaže o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími. Svojími odpoveďami získali diplom - Všetkovedkov učeň alebo titul Všetkovedko, ceruzku a aj pekné upomienkové predmety. Zaradili sa tak medzi 30 % najmúdrejších žiakov zo Slovenska.

            Z druhého ročníka je to :  Sebastián, Monika, Olinka a Matej

            Z tretieho ročníka je to : Marek, Hanka, Matej, Jakub

            Zo štvrtého ročníka je to : Simonka, ktorá žiaľ chýbala, ale cenu má odloženú, Dominik, Lenka a Tamarka. 

            Všetkým ešte raz gratulujeme a prajeme veľa úspechov pri reprezentácii našej školy aj v iných súťažiach! 

             

          • 3. 3. 2022

          • Angličtina s pánom C. Smithom

            Vážení rodičia! 

            Prvotné stretnutie pre deti ktoré prejavili záujem o vyučovanie angličtiny s pánom Conorom Smithom sa uskutoční dňa 14.3. 2022 o 15.00 hodine - v pondelok. Pri osobnom stretnutí povie rodičom, čo si treba nosiť - zošit, pero, pastelky, fixky, zvýrazňovače...ukáže Vám aj učebnicu, z ktorej by mali deti robiť. Následne ich aj rozdelí do skupín podľa obtiažnosti - levelu v angličtine.  Sem môžu prísť aj dospelí, ktorí prejavili záujem o výučbu angličtiny, všetko ostatné si už dohodnete s pánom Conorom. 

          • ENGLISH LANGUAGE SCHOOL

          • 28. 2. 2022

            Vážení rodičia! 

            Naša škola dostala ponuku od pána Conora Smitha ohľadne kurzov anglického jazyka - prikladáme aj odfotený letáčik s počtom osôb a cenou za hodinu. Touto cestou Vás chceme poprosiť, aby ste svojim deťom napísali do slovníkov, či by ste mali alebo nemali záujem o ponuku vzdelávania od tohto pána. Poprosím, spravte tak do stredy 2. 3. 2022.  Možno to osloví aj niekoho dospelého. Za vyjadrenie vopred ďakujeme! 

            p.s. - naši žiaci dostanú zľavu 10percent z ceny...

          • OCEANÁRIUM V NAŠEJ ŠKOLE

          • 1.3. 2022

            Vážení rodičia! 

            V rámci vyučovania sa žiaci zúčastnia filmovej projekcie v kupole. Počas premietania filmu vezme žiakov na mimoriadnu cestu do najvzdialenejších kútov oceánu. Ide o modernú, multimediálnu učebnú pomôcku, vďaka ktorej sa žiaci ocitnú na chvíľu v podmorskom svete plnom zvierat a zaujímavostí. Táto výchovno-vzdel. činnosť sa uskutoční v utorok 1. marca v telocvični. Cena za žiaka je 4 eurá. Táto činnosť je povinná pre každého jedného žiaka prítomného v škole. Do pondelka 28.2. 2022 treba doniesť poplatok za film.

            Ďakujeme!

          • 18. 2. 2022

          • PREBERANIE AG SAMOTESTOV 

            Vážení rodičia! 

            Dnešným dňom si môžete prísť prevziať do vestibulu školy domáce  ag samotesty. Podpísaním preberacieho protokolu si rodič vezme 1 balenie testov. Môžete tak spraviť do 24. 2. 2022 . Ďakujeme!  

          • 3. ročník KARANTÉNA

          • 5.2. 2022

            Vážení rodičia!

            Vzhľadom na to, že v dnešný deň sa objavil pozitívny prípad v tretiackej triede, od zajtra zostávajú tretiaci v 5 dňovej karanténe. Žiadame rodičov, aby si deti otestovali testami, poprípade nahlásili na test. Výnimku z karantény si rodičia uplatňovať nebudú, pretože aj p.uč. triedna zostáva v karanténe skrz dieťa. Bližšie informácie o výučbe tretiakov po dni : streda, štvrtok a piatok Vám súkromne podá p.uč. triedna Pevne veríme, že žiaci budú negatívny a hlavne bezpríznakoví. Informácie Vám podáme ešte z hygieny zajtrajším dňom. Ostatné ročníky - výučba prebieha prezenčne. 

          • WORKSHOP 11. 2. 2022

          • Zelená hliadka Trenčín

            Dnes prišli do našej školy spestriť žiakom deň dvaja dobrovoľníci Matej a Aďa :).

            Nielenže si našli čas, oni nám aj ochotne vysvetli, ako si spraviť z kuchynského odpadu hlinu, super hnojivo pre izbové a vonkajšie rastliny, a v neposlednom rade nám darovali vermikompostér s dážďovkami, ktorého cena sa pohybuje od 150 eur nahor.

            Za perfektné a  kompletné poradenstvo ohľadne ďalšej starostlivosti o tieto "boxy" im veľmi pekne ďakujeme!

            Ako je vidieť z fottografií, ďážďovkám bude u nás iste veselo a nudiť sa nebudú :)......

          • 9. 2. 2022

          • 2 percentá...

            Vážení rodičia! 

            Prosíme venujte chvíľku Vášho času a prečítajte si priložený dokument! Keďže sa blíži čas odovzdávania dvoch percent, naša škola Vás chce touto cestou poprosiť o ich darovanie. Peniažky by boli určite vhodne využité na účely školských akcií, vstupného, štartovného v súťažiach, kúpu potrebných pomôcok alebo vynovenie priestorov a podoobne....Vopred ďakujeme!

          • 8.2. 2022

          • WORKSHOP piatok 11. 2. 2022 o 11.15 hod.

            Vážení rodičia! 

            Ako jednej z piatich škôl z celého TN okresu sa nám podarilo vybaviť workshop pre našu školu zdarma. Keďže sa považujeme za školu, ktorej záleží na životnom prostredí a stále sa chceme s deťmi učiť niečo nové, v piatok 11. 2. 2022 k nám do školy prídu dobrovoľníci žiakom povedať niečo ohľadne toho, ako si ľahko založiť vermikompostér s dážďovkami,  a hravo tak premeniť bio odpad na hlinu, ktorú môžme následne použiť do kvetináčov alebo priamo  do záhradky.  Vďaka mestu Trenčín nám dodajú kompletné boxy, dážďovky, poradenstvo a manuál pre údržbu a starostlivosť!  Po puatej vyučovacej hodine ideme klasicky na obed do MŠ.

          • KARANTÉNA 2. ROČNÍK

          • 7.2. 2022

            Vážení rodičia!

            Vzhľadom na zistenú pozitivitu v druhom ročníku, zajtrajším dňom zostávajú druháci doma. Vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou, ktorú si zvolí p.uč. triedna.  Vyučovanie sa prerušuje len v tejto triede. Výnimku z karantény majú ale žiaci, okrem tých, ktorí : 

            - prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní na základe pozitívneho výsledku: - Ag samotestu a po ukončení izolácie, ktorá bola pod dohľadom všeobecného lekára pre deti a dorast. Rodič v takomto prípade môže škole, školskému zariadeniu a pri mimovyučovacích aktivitách predložiť „Čestné vyhlásenie o pozitivite antigénového samotestu na ochorenie COVID-19 a o absolvovaní izolácie“

             - Ag testu vykonaného v MOM alebo u všeobecného lekára pre deti a dorast (pokiaľ to lekár vie zabezpečiť), - PCR testu.

            - kompletne zaočkovaní žiaci alebo žiaci kompletne zaočkovan. Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením „Oznámenie o výnimke z karantény“

            Lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácii a karantény a ani o výnimke z karantény. OSPRAVEDLNENIE DOCHÁDZKY Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/ di Karanténu je možné ukončiť po 5 dňoch od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje detského lekára. Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní. Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u tejto osoby nepotvrdí ochorenie COVID-19. VÝNIMKY Z KARANTÉNY 

            Viiac informácií Vám pošleme zajtra z hygieny...ďakujeme za pochopenie!

          • 3.2. 2022 PREBERANIE AG SAMOTESTOV

          • Vážení rodičia! 

            Znovu máte možnosť si svojím podpisom prevziať Ag samotesty pre svoje dieťa. Záujemcovia tak môžu urobiť najneskôr do stredy 9.2. 2022. Ďakujeme!

          • 3.2. 2022 HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Prednes poézie a prózy

            Ó, mojej matky reč je krásota, je milota.....

            Aj týmito slovami sa prihováral čitateľom náš najväčší slovenský básnik. Na jeho počesť dnes prebehlo školské kolo -  recitačná súťaž  - Hviezdoslavov Kubín.

            A aké sú výsledky našich žiakov v tejto súťaži? Nech sa páči : 

             

            POÉZIA : 1. miesto - Hanka (3.r.) - celkková víťazka, ktorá pôjde reprezentovať školu

                             2. miesto - Kajka (4.r.) a Jakubko (3.r.)

                             3. miesto - Elka (4.r.)

             

            PRÓZA :  1. miesto - Filipko (3.r.)

                             2.  miesto -. Sebík (2.r.) a Lenka (4.r.)

                             3. miesto -  Evka (2.r.)

            Víťazom srdečne blahoželáme a oceňujeme snahu trénovať hlavičky makovičky:)

          • KRÚŽKY

          • 23.1. 2022

            Oznamujeme rodičom, že od  zajtra na našej škole opäť budú fungovať krúžky. 

            Žiak do 12 rokov a dvoch mesiacov sa môže zúčastňovať mimo vyučovacích aktivít (napr. ZUŠ, CVČ, jazykové školy, krúžková činnosť, športové aktivity a súťaže a iné) v školách a školských zariadeniach bez obmedzenia, avšak s dôrazne odporúčaným režimom OTP (očkovaný, testovaný, prekonaný). Krúžková činnosť sa v školách bez obmedzenia môže vykonávať len v prípade, ak sú na krúžku v škole žiaci jednej triedy, teda sa nepremiešavajú. 

             

          • 20.1.2022

          • OZNAM PRE RODIČOV 

            Vážení rodičia! 

            Domáce Ag testovanie Vašich detí, oznámenie o výnimke z karantény žiaka, ako aj písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti máte možnosť zasielať cez EDUPAGE. Dané tlačivo nájdete hneď v Úvode, Žiadosti/vyhlásenia, možnosť pridať žiadosť/vyhlásenie a zvoliť si jednu z možností, o ktorej chcete školu informovať. Tým pádom nemusíte nosiť bezpríznakovosť v papierovej forme, ani posielať odfotené testy mmskou alebo informovať v smske....ďakujeme!

          • 15.1. 2022

          • Preberanie  Ag testov

            Vážení rodičia!

            V týždni od 17.1. – 21.1. 2022 Vás chceme požiadať, aby jeden zákonný zástupca žiaka/žiačky, prišiel podpísať preberací protokol antigénových samotestov na domáce použitie. Môžete tak spraviť každé ráno pred vyučovaním, po príchode z obeda alebo pri vyzdvihnutí dieťaťa z ŠKD. Zároveň vyzývame tých rodičov, ktorí testy dostali a vôbec si preberací protol ešte nepodpísali, aby tak urobili čo najskôr. Naďalej je odporúčané dobrovoľné testovanie detí 2x do týždňa. Výsledky poprosíme opäť nahlásiť p.uč. triednym vo forme e-mailu, sms-ky alebo na edupage. Škola si naďalej vyžaduje tlačivo o bezpríznakovosti. Za pochopenie ďakujeme.

            Krúžková činnosť zatiaľ povolená nie je. Akonáhle sa niečo zmení, budeme Vás informovať. Pevne veríme, že sa tak udeje čo najskôr!

          • Návrat po vianočných prázdninách

          • 5.1. 2022

            Vážení rodičia!

            Na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie postupujeme podľa avizovaných informácií - do škôl sa žiaci vrátia po vianočných prázdninách v termíne 10. januára 2022.

            Naďalej sa riadime školským semaforom.  Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška, preto žiadame, aby žiaci mali aspoň jedno náhradné vždy pribalené v taške. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov.

            Prosíme rodičov, aby využili testy, ktoré škola zabezpečila, a deti doma pred nástupom otestovali. Výsledok následne rodičia nahlásia cez edupage, e-mailom, sms-kou alebo telefonátom  tr. učiteľke dieťaťa.  

            V týždni od 10.1. – 14.1. 2022 žiadame rodičov- jeden zákonný zástupca/žiak- aby prišli podpísať preberací protokol antigénových samotestov na domáce použitie zn. SIEMENS healthineers, ktoré žiaci dostali v decembri 2021. Môžete tak spraviť každé ráno pred vyučovaním, po príchode z obeda alebo pri vyzdvihnutí dieťaťa z ŠKD. Krúžková činnosť zatiaľ povolená nie je. Akonáhle sa niečo zmení, budeme Vás informovať.

            Ďakujeme !

          • 21. 12. 2021

          • Vrchnáčiky sú už u Peťka v škole :) 

            Hoci kovové, ale predsa srdiečko....presne takéto sa naplní farebnými vrchnáčikmi na ZŠ Duklianska. Dnes mi pán riaditeľ vyjadril veľké poďakovanie, ktoré mám odovzdať našim žiakom a ich rodičom za pomoc pri zbieraní vrchnáčikov pre ich žiaka Peťka. 

            ako sa hovorí : "Nie je dôležité zamerať sa na veľké činy, stačí dať málo, ale často. Stále je lepšie aj to málo ako veľké nič. "

            Ďakujeme!